16:30

Referat: KFUM Lidingö Cows - Hammarby Basket

Seriepremiär och första matchen sedan 12 mars.
Börjar med att coach missar utsatt samlingstid och får skämmas.
Johanna hade lämnat återbud på förmiddagen men vi hade nio spelare på plats. Lite trevande inledning från bägge lagen som var poängsnåla. Vi tar tag i spelet i slutet av perioden med två raka treor och avslutar med lugn tvåa så vi leder med 15-11.
Lidingö har saggande spel som öppnar för skytte utifrån. Ibland är vi lite för ivriga att ta dessa skott innan vi riktigt kommit upp med hela laget. Är i början inte så heta på offensiva returer. Något som hade både toppar och dalar under matchen. Fortsatt hyggligt försvar men lite snälla. Vi har bara tre foul efter första halvlek. Vi jobbar bra ute på golvet som resulterar i flera steals. Fortsätter med bra distansskytte utifrån och känns att alla är delaktiga och tar för sig. Drar ifrån i andra perioden och i halvlek har vi 37-22.
I år kort halvtid så vi vårt snack direkt. Har bra variation i anfallet där vi vartefter känner vad som funkar bäst för dagen. Provar kort med ny insidespelare för att få ut deras stora spelare från korgen och kanske hitta annorlunda avslut. Får en smärre skada, knä mot knä, som sen visade sig inte så allvarlig. Under matchen går flertalet av Lidingös spelare i golvet men tror inte vi fick foul vid något av dessa tillfällen. Domaren sa efter matchen att han kan ju inte blåsa för bra försvar. Plockade även flertalet offensiva foul. Leder 55-34 inför sista.
I sista perioden är det lite locket på för att få i bollen. Spelar bra och får bra avslut. Lite stillastående ibland utan den här intensiteten som vi kan ha med cuttar. Låter även Lidingö ta lite för enkla returer utan att jobba både med egen utblockering och lagmässigt.
Kanske lite oförtjänt tog jag time-out och poängterade detta. Att släppa in 45 pinnar denna eftermiddag kändes onödigt mycket. Speciellt när man tittar på hur de får i sina pinnar.
Håller spelet uppe under sista perioden och konstaterar att vi vinner alla fyra perioderna.
Till slut seger med 67-45.